Zeegelaar waarschuwt Ajax: 'Zij zijn de fanatiekste van het land in mijn ogen'

Zeegelaar waarschuwt Ajax: 'Zij zijn de fanatiekste van het land in mijn ogen'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 10:41di 14-09-2021 om 10:41

Marvin Zeegelaar speelde in het verleden voor zowel Ajax als voor Sporting Portugal. De verdediger, die tegenwoordig bij Udinese speelt, kent de Champions League-opponent van Ajax dan ook als geen ander. Volgens Zeegelaar hebben Ajax en Sporting verschillende overeenkomsten.

"Sporting is een grote club en het voetbal leeft enorm in Lissabon, sowieso in Portugal", vertelt Zeegelaar in gesprek met Ajax Life. "Ze hebben altijd heel goede jeugdspelers gehad die doorstromen naar het eerste elftal, een beetje zoals Ajax."

Volgens de verdediger zijn de fans van de Portugese club bloedfanatiek, waardoor Ajax woensdagavond zijn borst kan nat maken. "Die 'Leeuwen' zijn heel fanatiek, de fanatiekste van het land in mijn ogen. De club heeft veel fans wereldwijd, net als Ajax."

Zeegelaar was overigens net uit Portugal vertrokken toen het fanatisme van de fans uit de klauwen liep. Supporters bestormden in 2017 het trainingscomplex van Sporting, waarbij Bas Dost werd verwond met een strijkbout. "Heel rare dingen, gelukkig heb ik dat niet meegemaakt", stelt Zeegelaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws