Dest bezorgt Koeman en Barça meevaller, De Jong kan officiële debuut maken

Dest bezorgt Koeman en Barça meevaller, De Jong kan officiële debuut maken

14-09-2021 12:53
24

Een flinke meevaller voor FC Barcelona en trainer Ronald Koeman in aanloop naar de Champions League-clash met Bayern München. Gerard Piqué en Sergiño Dest zijn op tijd fit om in actie te komen tegen de Duitse kampioen, zo maken de Catalanen bekend.

Vooral de oud-Ajacied vormde een groot vraagteken. Hij ontbrak maandag nog op de training van Barça, nadat hij met enkelklachten terugkeerde van interlandverplichtingen met de Verenigde Staten. Hoewel Dest in actie kan komen tegen Bayern, is de kans groot dat hij op de bank begint. Piqué liep een blessure op tegen Athletic, waardoor hij het duel met Getafe miste voor de interlandperiode. Hij hervatte vorige week echter alweer de training.

Naast Dest en Piqué kan Koeman onder meer een beroep doen op Luuk de Jong. De Nederlandse spits kan zijn officiële debuut maken voor Barça, dat afgelopen weekeinde vrijaf had. De kans dat De Jong gaat spelen is toegenomen door de zware blessure van Martin Braithwaite. Memphis Depay en Frenkie de Jong zijn vanzelfsprekend ook van de partij. Barcelona en Bayern trappen dinsdagavond om 21.00 uur af in Camp Nou.