Geschrokken Rienstra: 'Blij dat ik er weer ben, maar gaat met vallen en opstaan'

Geschrokken Rienstra: 'Blij dat ik er weer ben, maar gaat met vallen en opstaan'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 16:48di 14-09-2021 om 16:48

Ben Rienstra heeft een roerige zomer achter de rug: bij de middenvelder van Fortuna Sittard werden hartproblemen geconstateerd, waardoor hij de eerste wedstrijden van het seizoen miste. Inmiddels staat Rienstra weer op het veld. Makkelijk is het niet.

"Ik ben blij dat ik er weer ben, maar het gaat met vallen en opstaan", vertelt Rienstra aan De Limburger. Afgelopen weekend stond hij tegen Sparta (3-1) in de basis. "Als ik op het veld sta heb ik nergens last van, maar als ik naar een training rij of wat lees over een speler die in elkaar is gezakt, dan begin je toch te denken. Het is niet altijd makkelijk."

Het is de vraag wanneer hij weer in staat is om alles te spelen, ook al heeft hij toestemming van de artsen. "De ene dag voel ik me fitter dan de andere dag. Maar ik ben ook nog steeds onder behandeling, dat heeft ook invloed. Daar moet ik gewoon doorheen, eraan wennen. Dus het kan zomaar zijn dat ik gewoon drie keer kan spelen, maar het kan ook zomaar zijn dat ik er eentje oversla."

Aan het begin van het seizoen werd tijdens een routinecontrole een afwijking geconstateerd aan het hart van Rienstra. Vervolgens ging de routinier (31) een 'hele medische molen in', legde trainer Sjors Ultee al uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws