AD: volgende wending in ADO-soap, Cosinus belooft vijf miljoen euro

AD: volgende wending in ADO-soap, Cosinus belooft vijf miljoen euro

14-09-2021 22:19
28

Een volgende hoofdstuk in de steeds langer durende ADO Den Haag-soap: Hagenaar Anthony Rothengatter van Cosinus Group Capital Partners belooft dat hij vijf miljoen euro over gaat maken, hetgeen Cosinus weer overnamekandidaat nummer één maakt.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De ADO-fans zullen echter nog wel een slag om de arm houden. Het bedrijf werd al twee keer nadrukkelijk in verband gebracht met de overname, maar tot twee keer toe miste Cosinus betalingstermijn na betalingstermijn. Later leek de 'Groep Lentze/Jol' de grootste kandidaat, maar het bod van die groep verliep vorige week vrijdag.

Wedden

Meer odds

Nu is Cosinus echter weer in beeld, al moet het bedrijf nog wel wat drempels over. United Vansen, de huidige eigenaar, moet akkoord gaan met de aandelenoverdracht. En in de eerste deal die Cosinus sloot met UVS, werd een boeteclausule opgenomen. Er moet nog zo'n 2,5 miljoen euro betaald worden aan de Chinezen, voordat de handtekeningen gezet kunnen worden. 

Mocht het nóg een keer misgaan met Cosinus, dan is er voorzichtig wat beweging te zien vanuit de gemeente Den Haag. De Groep Lentze/Jol ziet de verkoop van het stadion als belangrijke voorwaarde om de club over te nemen. Voor nu wordt er echter weer hoopvol gekeken naar Rothengatter en Cosinus Group Capital Partners.