Breaking news

Van de Ven doet zijn verhaal: 'Weinig mensen weten wat er nou écht speelde'

Van Hooijdonk waarschuwt Ajax en wijst naar PSV: 'Dat zit er echt ingebakken'

Van Hooijdonk waarschuwt Ajax en wijst naar PSV: 'Dat zit er echt ingebakken'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 22:31di 14-09-2021 om 22:31

Pierre van Hooijdonk waarschuwt Ajax voor een 'Getafe-scenario', wanneer de Amsterdammers woensdagavond op bezoek gaan bij Sporting Portugal. De analist wijst daarbij ook naar de wedstrijden van PSV tegen Benfica van eerder dit seizoen.

PSV liep een Champions League-ticket mis, na een tweeluik met Benfica. "PSV heeft in de Champions League-play-offs tegen Benfica aan den lijve ondervonden dat het theater er bij de Zuid-Europese clubs zit ingebakken", vertelt Van Hooijdonk in gesprek met De Telegraaf. "Als een Portugees op een gevaarlijke plek een vrije trap versiert, krijgt hij een schouderklopje. Dat is de cultuur, terwijl onze reactie is: dat hoort niet. Als Nederlanders zijn wij dan helemaal van de leg, gaan we geïrriteerd lopen voetballen en halen we onszelf uit ons spel. Laat dat nou net datgene zijn dat die Portugezen willen…"

Van Hooijdonk denkt dat Ajax een kans maakt in het Estádio José Alvalade, maar dan moeten ze het hoofd koel houden. "Ik denk een goed resultaat voor Ajax staat of valt met de wijze, waarop de spelers én trainer met het theater van Sporting omgaan. In de wedstrijden tegen Getafe ging Ajax wat dat betreft echt de mist in. Daarin stapelde de irritatie zich met de minuut op, zelfs bij Erik ten Hag. Als Ajax erin slaagt zich te beheersen, kan er in Lissabon een goede uitslag worden neergezet", zo sluit Van Hooijdonk af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws