Bayern speelt als ware voetbalmachine en legt hulpeloos Barcelona over de knie

14-09-2021 22:52 Laatste update: 22:56
179

FC Barcelona en trainer Ronald Koeman zijn de Champions League-campagne begonnen met een nederlaag. Bayern München domineerde in Camp Nou en won met 0-3.

FC Barcelona - Bayern München 0-3
Luuk de Jong maakte zijn basisdebuut voor de Catalanen en vormde samen met Memphis Depay de tweemans voorhoede die Koeman had bedacht. Daarachter moest Frenkie de Jong op het middenveld voor creativiteit zorgen, maar het kwam er allemaal niet uit. Bayern was de bovenliggende partij in Barcelona en kwam via Thomas Müller op voorsprong. Zijn schot belandde via de rug van Éric García in het net.

Daar konden de mannen van Koeman niets tegenover zetten. Ook na rust leek het er niet op dat de Blaugranas aanspraak konden maken op een resultaat en toen Robert Lewandowski er na een uur spelen 0-2 van maakte, was het pleit wel beslecht. De Poolse spits was de oplettendste toen een schot terugkwam van de paal en tikte eenvoudig binnen.

Vlak daarna werd Luuk de Jong gewisseld en probeerde Barça er nog wel wat van te maken, maar het was weer Lewandowski die de eindstand op 0-3 bepaalde. Dat betekent dat de Catalanen om de volgende ronde van het miljardenbal te bereiken af zullen moeten rekenen met Benfica en Dinamo Kiev. Op de laatste speeldag moeten Koeman, de twee De Jongs en Memphis dan nog naar München.

Villarreal - Atalanta 2-2
Het treffen tussen Arnaut Danjuma aan de ene kant en Marten de Roon en Teun Koopmeiners aan de andere kant werd een doelpuntrijk duel. Remo Freuler opende de score namens het bezoek uit Italië, maar El Submarino Amarillo draaide de wedstrijd om. Manu Trigueros scoorde voor rust en in de tweede helft was het aan Arnaut Danjuma om doel te treffen en daarmee het eerste Nederlandse doelpunt van dit Champions League-seizoen op zijn naam te krijgen.

Dat was niet de winnende goal, want met Robin Gosens maakte een halve Nederlander vijf minuten voor tijd de 2-2. Een winnaar kwam er uiteindelijk niet meer en dat betekent dat Young Boys de verrassende koploper in deze groep is. De Zwitsers wonnen namelijk eerder op dinsdag al met 2-1 van Manchester United.

Dinamo Kiev - Benfica 0-0
In de poule van Bayern en Barcelona leken Benfica en Dinamo Kiev lang met 0-0 gelijk te gaan spelen. Er viel weinig te genieten in de hoofdstad van Oekraïne, maar via Mykola Shaparenko pakte de thuisploeg diep in blessuretijd alsnog de zege. Dat was althans wat iedereen dacht, maar de VAR keurde hem alsnog af. Een geluk voor Benfica, maar een punt was voor de Portugezen alsnog te weinig. Ze hadden het beste van het spel hadden en leken vlak voor rust te hebben op een strafschop. Die werd niet gegeven.