Breaking news

Van de Ven doet zijn verhaal: 'Weinig mensen weten wat er nou écht speelde'

'Ajax heeft een veel rijpere ploeg, met meer ervaring dan wij hebben'

'Ajax heeft een veel rijpere ploeg, met meer ervaring dan wij hebben'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 23:18di 14-09-2021 om 23:18

Rúben Amorim, de trainer van Sporting Portugal, heeft lovende woorden over voor Ajax. De twee ploegen staan woensdagavond tegenover elkaar in het kader van de groepsfase van de Champions League en de Portugese coach manoeuvreert zijn ploeg handig in de underdogrol.

Op de persconferentie, waarin werd voorbeschouwd op de wedstrijd, steekt Amorim de loftrompet over Ajax. "Ze spelen heel mooi en goed voetbal", tekent Voetbal International op uit de mond van de jonge oefenmeester. "Zij hebben een veel rijpere ploeg, met meer ervaring. Wij zien Ajax als een grote ploeg in de Champions League."

Volgens Amorim zit Sporting nog niet op het niveau van Ajax. "Wij moeten zelf nog veel ervaring opdoen en dat gebeurt door in de Champions League te spelen. Dan krijgen wij vanzelf ook meer ervaring. Ik denk wel dat ons team er klaar voor is. Wij hebben onze eigen manier van spelen en veel kwaliteit."

De Portugees heeft ook begrepen dat Davy Klaassen niet mee kan doen bij Ajax. Of dat een serieus gemis zal zijn voor de Amsterdammers, waagt hij te betwijfelen. "Natuurlijk is Klaassen een heel goede aanvallende middenvelder, maar Ajax zal zeker een passende vervanger hebben. Ze gaan hun strategie niet opeens veranderen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws