Ajax-talenten geven niet het goede voorbeeld: geen winst op Sporting

15-09-2021 14:01
51

Ajax Onder 18 is de UEFA Youth League begonnen met een gelijkspel tegen Sporting Clube de Portugal. De jonge Amsterdammers kwamen in de eerste helft verdiend op achterstand, maar rechtten na rust de rug: 1-1.

De Portugezen begonnen uitstekend aan het treffen tussen de twee gerenommeerde talentenfabrieken. Waar in de eerste minuut nog een grote kans verloren ging voor Sporting, was het vlak daarna wel raak. Ajax-goalie Charlie Setford schoot niet al te best uit en daar kon van geprofiteerd worden door Mateus Fernandes.

In het restant van de eerste helft konden de jonge Ajacieden geen vuist meer maken, maar na rust was dat anders. Jeppe Kjaer schoot via een woud aan Portugese benen raak (1-1) en door die goal kreeg de ploeg van trainer Dave Vos vertrouwen dat de winst er nog in zat. Dat gevoel werd alleen nog maar versterkt toen Paulo Agostinho een kwartier voor tijd een gemakkelijk gegeven strafschop miste namens Sporting.

In de slotfase leek Amourrichio Van Axel Dongen de winnende goal op zijn naam te krijgen. De talentvolle aanvaller stond op de juiste plek om een fraaie aanval af te ronden, maar zou daar net buitenspel hebben gestaan. Mede daardoor moesten de Amsterdamse jongelingen uiteindelijk toch genoegen nemen met een punt. Woensdagavond is het de beurt aan het 'grote' Ajax om Sporting te bestrijden. De aftrap in Lissabon is om 21.00 uur.