Update: RAC1 maakt melding van lengte blessures Pedri en Jordi Alba

Update: RAC1 maakt melding van lengte blessures Pedri en Jordi Alba

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 21:04wo 15-09-2021 om 21:04

Slecht nieuws voor FC Barcelona-trainer Ronald Koeman daags na de oorwassing tegen Bayern München: Pedri en Jordi Alba hebben blessures overgehouden aan dat duel. Het tweetal is voor onbepaalde tijd uitgeschakeld.

Dat maakt Barça woensdagmiddag bekend. Pedri heeft een kwetsuur aan zijn dijbeen opgelopen tegen Bayern. De achttienjarige middenvelder speelde de wedstrijd wel helemaal uit. Pedri zal voor onbepaalde tijd gaan revalideren. De blessure van de Spaanse technicus is een klap in het gezicht voor Koeman: Pedri is onder de Nederlandse oefenmeester één van de dragende krachten bij Barcelona.

Ook Jordi Alba zit momenteel in de Catalaanse ziekenboeg. De ervaren linksback heeft een blessure aan zijn hamstring opgelopen, waardoor hij zich in de 74ste minuut moest laten wisselen tegen Bayern. Barça doet bij Alba ook geen uitspraak over de precieze hersteltijd.

Koeman en co. werken na de pijnlijke nederlaag tegen Bayern toe naar het competitieduel met Garanda. Die wedstrijd staat voor maandag om 21.00 uur op de rol.

Update: Waar FC Barcelona geen uitspraken doet over de afwezigheid van Pedri en Jordi Alba de komende tijd, weet RAC1 wél hoe lang de twee spelers uit de roulatie zijn. Ronald Koeman moet Pedri tussen de tien en vijftien dagen missen, maar is Alba langer kwijt. De Spaanse back is er ten minste één maand niet bij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws