Jansen verwacht meer van viertal bij AZ: 'Kunnen meer goals maken dan ze nu doen'

Jansen verwacht meer van viertal bij AZ: 'Kunnen meer goals maken dan ze nu doen'

Pascal Jansen verwacht meer van Albert Gudmundsson, Dani de Wit, Zakaria Aboukhlal en Vangelis Pavlidis bij AZ. De Alkmaarders komen dit seizoen moeilijk tot scoren en dat valt deels te wijten aan het viertal.

AZ neemt het donderdag in de Conference League op tegen het Deense Randers. Jansen vindt dat zijn ploeg afgelopen weekend niet slecht voor de dag kwam tegen PSV, ondanks de 0-3 nederlaag. "Tot de laatste 20 à 25 meter voor het doel ben ik tevreden", wordt de 48-jarige coach geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Als we daar beter in worden komt er ook minder druk op de rest van het elftal te staan als er een doelpunt wordt geïncasseerd. Pavlidis miste tegen Celtic en tegen Heerenveen en PSV grote kansen maar hij werkt hard om dat in de toekomst te voorkomen."

AZ komt dit seizoen moeilijk tot scoren. Ondanks dat de huidige nummer vijftien van de Eredivisie veel goals inleverde door uitgaande transfers, verwacht Jansen meer. "Ik denk dat van de huidige selectie Albert Gudmundsson, Dani de Wit en Zakaria Aboukhlal meer goals kunnen maken dan ze tot nu toe hebben laten zien", stelt hij. "En de eerder genoemde Pavlidis dus."

Donderdagavond trapt AZ om 21.00 uur af tegen Randers. Drie dagen later speelt de ploeg een uitduel bij Heracles Almelo.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s