Malen start in Champions League ondanks aanmerking van Dortmund-trainer

Malen start in Champions League ondanks aanmerking van Dortmund-trainer

15-09-2021 17:50
25

Donyell Malen heeft woensdagavond een basisplaats bij Borussia Dortmund in het Champions League-duel met Besiktas. De groepsgenoten van Ajax trappen om 18.45 uur af in Istanbul.

Malen kwam afgelopen zomer voor dertig miljoen euro over van PSV, maar is in zijn eerste weken bij Dortmund nog geen vaste waarde. Dat heeft volgens trainer Marco Rose te maken met zijn fysieke gesteldheid. "Donyell is een uitzonderlijk goede voetballer, maar hij moet fysiek sterker worden", liet Rose weten tijdens de persconferentie.

Desondanks mag de Oranje-international het nu dus vanaf de aftrap laten zien. Hij vormt een voorhoede met topschutter Erling Haaland en aanvoerder Marco Reus. Malen speelde tot dusver zes officiële duels voor Dortmund, maar alleen in de Bundesliga-wedstrijden tegen SC Freiburg en Hoffenheim begon hij in de basis. Het net vond hij nog niet.

Bij Besiktas beginnen onder meer Miralem Pjanic en Michy Batshuayi in de basis. De tweede wedstrijd in poule C, die tussen Ajax en Sporting Portugal, begint om 21.00 uur in Lissabon.