Brugge snoert PSG met Messi, Mbappé en Neymar de mond, winst Liverpool en City

15-09-2021 22:54 Laatste update: 23:00
85

Het was een avond vol met doelpunten in de Champions League. Waar Ajax ruim won van Sporting Portugal, viel er ook op de andere velden genoeg te genieten. Zo eindigde een doelpuntenfestijn bij Manchester City - RB Leipzig in 6-3, Liverpool won met 3-2 van AC Milan en Club Brugge hield Paris Saint-Germain op een gelijkspel.

Manchester City - RB Leipzig 6-3
Manchester City had eigenlijk de hele wedstrijd het betere van het spel, maar maakte het zichzelf steeds opnieuw moeilijk tegen het RB Leipzig van Jesse Marsch. Er leek in het eerste halfuur geen vuiltje aan de lucht: Nathan Aké kopte zijn ploeg op voorsprong en niet veel later maakte Nordi Mukiele er met een onbegrijpelijk eigen doelpunt 2-0 van.

Christopher Nkunku maakte er na 42 minuten echter vanuit het niets 2-1 van. Hier had City geen boodschap aan en nog voor rust stond het 3-1. Riyad Mahrez maakte vanaf de penaltystip de derde van de avond voor The Citizens.

Na rust bleef het een spektakel. Nkunku scoorde de 3-2, een aantal minuten later zorgde Jack Grealish met zijn eerste Champions League-treffer voor de 4-2. Leipzig gaf echter niet op en Nkunku bracht ruim een kwartier voor tijd de spanning terug met zijn derde doelpunt van de avond. Wederom kon de Duitse ploeg niet lang hopen op een gelijkspel: twee minuten later maakte João Cancelo de 5-3.

Na de 5-3 pakte Angeliño nog zijn tweede gele kaart, waardoor City de wedstrijd makkelijk uit kon spelen. Ze prikten er zelfs nog een doelpuntje bij: Gabriel Jesus zorgde voor het slotakkoord.

Club Brugge - Paris Saint-Germain 1-1
Een stunt van Club Brugge, dat de Champions League start met een knap 1-1 gelijkspel tegen Paris Saint-Germain. Mauricio Pochettino stuurde een voorhoede met Neymar, Lionel Messi en Kylian Mbappé de wei in, maar het mocht niet baten. PSG startte de wedstrijd goed: Ander Herrera maakte al na een kwartier spelen de 0-1.

Na ongeveer een halfuur spelen kwam Club Brugge echter verrassend op gelijke hoogte. Hans Vanaken schoot de bal knap achter PSG-keeper Keylor Navas. In het restant van de wedstrijd bleef de Belgische club opvallend makkelijk overeind tegen het sterrenensemble van PSG. Een goede start van het miljardenbal voor Brugge.

Liverpool - AC Milan 3-2
Liverpool was eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg tegen AC Milan, maar had alle mogelijke moeite om afstand te nemen van de Italiaanse opponent. The Reds pakten door een eigen doelpunt van Fikayo Tomori al snel de voorsprong, maar Mohamed Salah miste niet veel later een penalty. Milan rook zijn kans vlak voor rust en pakte door: Ante Rebic en Brahim Díaz zorgden voor een 1-2 ruststand.

Na de theepauze herpakte Liverpool zich goed. Al na drie minuten spelen maakte Salah zijn fout goed door de 2-2 te maken en Jordan Henderson zorgde halverwege de tweede helft voor de winnende treffer. Hij pegelde de bal prachtig in het Milan doel voor de 3-2.