Of ik hiervoor naar Ajax ben gekomen? Wel voor dit soort avonden ja, zeker

"Of ik hiervoor naar Ajax ben gekomen? Wel voor dit soort avonden ja, zeker"

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 23:25wo 15-09-2021 om 23:25

Steven Berghuis zit op een roze wolk na de onvergetelijke Champions League-avond van Ajax tegen Sporting Portugal. Hij scoorde zelf en zag Sébastien Haller er vier maken.

"Of ik hiervoor naar Ajax ben gekomen? Wel voor dit soort avonden ja, zeker", zegt Berghuis tegen RTL7. "Het is genieten op het veld. Op zo'n podium tegen de kampioen van Portugal. Dan geniet je van de goal, maar ook van andere dingen, het samenspel met spelers. Antony en Haller die fantastisch spelen. Dat is fantastisch gewoon."

Berghuis speelde niet op zijn gebruikelijke positie, maar weer op tien. "Het ging best goed eigenlijk. Vanaf rechts kom je op die positie uit, nu heb je wat meer vrijheid om te bewegen. En je hebt een afspeelmogelijkheid meer voor je. Dat kan een hele mooie positie zijn."

Wat betekent dit voor de Europese ambities van Ajax? "Het is een goede eerste stap, een fantastisch resultaat. Maar we hebben Sporting ook terug laten komen, bijvoorbeeld bij de 1-2. En net na rust. Het is cruciaal dat die wordt afgekeurd. Daarna zijn we er fantastisch overheen gegaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws