AZ krijgt te maken met 'ouderwets Brits voetbal': 'Ze zijn goed in wat ze doen'

AZ krijgt te maken met 'ouderwets Brits voetbal': 'Ze zijn goed in wat ze doen'

Gepubliceerd: donderdag 16 september 2021 om 08:15do 16-09-2021 om 08:15

AZ krijgt donderdagavond tegen Randers te maken met 'ouderwets Brits voetbal', stelt doelman Peter Vindahl Jensen. De Deense goalie ziet dat de opponent van de Alkmaarders graag de lange bal speelt.

In het eerste Conference League-groepsduel treft Vindahl Jensen zijn landgenoten van Randers. In gesprek met De Telegraaf vertelt de van FC Nordsjaelland overgekomen goalie meer over de ploeg. "Randers speelt niet als Barcelona, zeg maar. Ze proberen niet al te ingewikkeld te voetballen", vertelt hij. "Maar ze zijn wel goed in wat ze doen."

"Het is geen voetballende machine", gaat Vindahl Jensen verder. "Ze spelen vaak ouderwets Brits voetbal, gebruiken veelvuldig de lange bal en gaan graag de duels aan. Er lopen nogal wat grote, sterke jongens rond. Soms zitten ze helemaal niet in de wedstrijd, maar slaan dan via set pieces uit het niets toe. We zullen echt de hele wedstrijd scherp moeten zijn."

AZ trapt donderdag om 21.00 uur af in Denemarken tegen Randers. Drie dagen later staat het uitduel bij Heracles Almelo alweer op de planning.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws