'Teleurstelling' Wijnaldum kan niet overtuigen bij PSG: 'Daar gaat het écht mis'

'Teleurstelling' Wijnaldum kan niet overtuigen bij PSG: 'Daar gaat het écht mis'

Gepubliceerd: donderdag 16 september 2021 om 11:15do 16-09-2021 om 11:15

Laatste update: donderdag 16 september 2021 om 11:27do 16-09-2021 om 11:27

De kritiek op Georginio Wijnaldum in Frankrijk groeit. De tweede aanvoerder van het Nederlands elftal kon de Franse pers ook tegen Club Brugge niét overtuigen: L'Équipe haalt stevig uit.

Wijnaldum maakte woensdagavond als basisspeler zijn Champions League-debuut voor PSG. Het werd geen succes: het Franse sterrenensemble kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Club Brugge, nota bene op de eerste avond dat Neymar, Kylian Mbappé en Lionel Messi samenspeelden in de voorhoede. Niet 'MNM', maar Wijnaldum, die ook al onder vuur lag bij het Nederlands elftal, krijgt het laagste cijfer van L'Équipe: een 3.

De verklaring van de gezaghebbende sportkrant is nog pittiger. Wijnaldum wordt een 'echte teleurstelling' genoemd 'sinds zijn overstap vanaf Liverpool'. 'Heel positief bekeken is hij middelmatig met de bal aan zijn voet. Waar het écht misgaat, is wanneer hij moet duelleren met tegenstanders, terwijl iedereen dacht dat dat juist zijn kracht was', klinkt het. Veelzeggend: Wijnaldum werd na 45 minuten gewisseld door trainer Mauricio Pochettino.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws