Aké maakt statement: vader 'paar minuten na eerste CL-doelpunt' overleden

16-09-2021 15:30 Laatste update: 15:55
33

Nathan Aké is woensdagavond tijdens de Champions League-wedstrijd van Manchester City tegen RB Leipzig zijn vader verloren. Dat onthult de Oranje-international via Instagram. Enkele minuten voor het overlijden van zijn vader scoorde hij.

'De afgelopen weken waren de zwaarste van mijn leven', begint Aké zijn statement. 'Mijn vader was erg ziek en er was geen behandeling meer mogelijk. Ik had het geluk dat ik veel steun kreeg van mijn verloofde, familie en vrienden.'

'Gisteren maakte ik na een moeilijke tijd mijn eerste Champions League-doelpunt, slechts een paar minuten nadat hij vredig was heengegaan met mijn moeder en broer aan zijn zijde. Misschien moest het zo zijn. Als hij me zag spelen, was hij altijd trots en blij. Ik weet dat je altijd bij me bent en je zit voor altijd in mijn hart. Deze was voor jou, papa.'

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nathan Aké (@nathanake)

Aké krijgt in de reacties op zijn Instagram-post steun van onder meer Matthijs de Ligt, Steven Bergwijn, Calvin Stengs, Denzel Dumfries, Owen Wijndal, Hans Hateboer, Jack Grealish en Riyad Mahrez. Na de wedstrijd, die in een spectaculaire 6-3 overwinning voor Manchester City eindigde, stond Aké 'gewoon' de pers te woord. Hij tekende voor de openingstreffer.