TV3: Koeman op drempel van ontslag, Barça-top hikt tegen afkoopsom aan

TV3: Koeman op drempel van ontslag, Barça-top hikt tegen afkoopsom aan

16-09-2021 16:40
247

Groot nieuws uit Catalonië: de baan van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona staat op de tocht. De kansloze Champions League-nederlaag tegen Bayern München (0-3) wordt hem zwaar aangerekend. Slechts zijn contract, dat tot medio 2022 loopt, houdt hem in Camp Nou.

Op dit moment wordt in Camp Nou hoog overleg gevoerd over de toekomst van Koeman, meldt TV3. Het bestuur, onder leiding van president Joan Laporta, zit niet op één lijn. De reden: als Koeman ontslagen wordt, moet de noodlijdende club twaalf miljoen euro overmaken naar de Nederlandse trainer.

Koeman miste afgelopen dinsdag een groot aantal spelers en koos voor een verdedigende tactiek. Het mocht allemaal niet baten: Barça kreeg voetballes van Bayern, tot afgrijzen van Laporta. Hij zou na de wedstrijd een spoedberaad hebben belegd. De ontmoeting met Koeman was volgens Catalaanse media 'gespannen'.

Koeman wordt geplaagd door een blessuregolf en zei na het Champions League-debacle dat zijn ploeg er over drie tot vier weken beter voor staat, maar zijn krediet lijkt langzaam maar zeker op te raken. Een slecht resultaat in de eerstvolgende wedstrijden tegen Granada, Cádiz of Levante wordt het sowieso fataal.

Het doorgaans goed ingevoerde TV3 benadrukt dat de baan van Koeman 'meer dan ooit' op de tocht staat. Laporta is bang dat het imago van Barça te grabbel wordt gegooid, voor zover dat niet al gebeurd was door het financiële wanbeleid van de laatste jaren.