Vitesse gaat aan kop in Conference League na remise bij Stade Rennes - Tottenham

16-09-2021 20:37 Laatste update: 20:42
24

Vitesse is na speelronde één in de Conference League-groepsfase koploper. Tottenham Hotspur en Stade Rennes hebben elkaar op een 2-2 gelijkspel gehouden.

Met Steven Bergwijn in de basis werd Tottenham al snel in het zadel geholpen door Rennes. Een voorzet vanaf rechts werd door verdediger Loïc Bade ongelukkig achter zijn eigen doelman gewerkt. Lang van die voorsprong genieten kon Tottenham niet. Nog geen tien minuten later stond het alweer gelijk na een schitterende uithaal van Flavien Tait, waar Hugo Lloris geen antwoord op had.

Kort daarna moest Bergwijn noodgedwongen het toneel verlaten. De aanvaller werd op zijn enkels getikt en kon niet verder. Daardoor moest Pierre-Emil Hojbjerg in de ploeg komen bij Tottenham.

Het venijn zat hem in de staart. Na een klein half uur zonder kansen in de tweede helft leek Rennes af te stevenen op een overwinning. Een schot van Kamaldeen Sulemana werd door Lloris nog gekeerd, maar de rebound van Gaetan Laborde was de Franse doelman te machtig. Een nederlaag werd door invaller Hojbjerg echter voorkomen. Hij scoorde kort na de 2-1 van Laborde.