Vitesse wint eerste Conference League-duel, maar vergeet aan doelsaldo te werken

16-09-2021 20:35 Laatste update: 21:19
56

Vitesse heeft de eerste Conference League-wedstrijd in de historie van de club winnend afgesloten. Op bezoek bij NS Mura was de ploeg van trainer Thomas Letsch met 0-2 te sterk voor de Sloveense opponent. Sondre Tronstad en Danilho Doekhi zorgden voor de doelpunten.

Vitesse kwam geen enkel moment in de problemen tegen Mura, dat in ruim negentig minuten spelen niet één keer op doel wist te schieten. Naarmate de eerste helft vorderde werden de Arnhemmers steeds sterker en dat resulteerde na dertig minuten spelen in de voorsprong. Tronstad schoot de bal in eerste instantie tegen een verdediger aan, maar via de rug van ploeggenoot Matús Bero mocht hij het nog een keer proberen. Ditmaal wist hij het net wel te vinden: 0-1.

Vitesse was meerdere malen dreigend voor het doel van Mura, maar het ontbrak aan de échte scherpte. De ploeg probeerde meteen na rust het verschil te maken, maar het tweede doelpunt liet op zich wachten. Oussama Tannane probeerde het van afstand, maar zijn pegel eindigde op de bovenkant van de lat.

Halverwege de tweede helft besliste Vitesse het duel alsnog. Danilho Doekhi torende boven alles en iedereen uit en kopte een hoekschop van Maximilian Wittek achter Mura-keeper Matko Obradovic. Vitesse kreeg in het restant van de wedstrijd genoeg mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar maakte telkens de verkeerde keuze richting het doel van de Sloveense tegenstander.

Door de 0-2 overwinning heeft Vitesse de koppositie in Groep G van de Conference League in handen. Stade Rennes en Tottenham Hotspur speelden hun eerste wedstrijd met 2-2 gelijk.