Spelersrapport PSV: één absolute uitblinker in Philips Stadion, één onvoldoende

16-09-2021 22:56
166

PSV is de Europa League-campagne begonnen met een gelijkspel tegen Real Sociedad (2-2). VoetbalPrimeur maakt rapport op van een enerverende voetbalavond in het Philips Stadion.

Joël Drommel - 6,5: werd gered door de lat bij de knal van Adnan Januzaj, maar moest tussen de 34ste en 39ste minuut twee keer vissen. Drommel moet nog groeien in zijn rol als doelman van een topclub, al bleek hij in de blessuretijd bij de droomkans van Mikel Oyarzabal al wél een puntenpakker.

Philipp Mwene - 6: voor de buitenstaander is het moeilijk te begrijpen dat Mwene regelmatig de voorkeur krijgt boven Jordan Teze. Geen overtuigende beurt van de Oostenrijker, die na 68 minuten werd gewisseld voor Teze.

André Ramalho - 5: na de seizoenstart van Eredivisie-koploper PSV overladen met complimenten. Terecht, maar Ramalho liet het afweten op het Europese toneel. Had een negatieve rol bij beide tegengoals.

Armando Obispo - 6: door enkele missertjes in eerste helft zal de hype rond Obispo voorlopig even gaan liggen. Hij weet nu in elk geval wat er wordt gevraagd tegen een subtopper uit een topcompetitie.

Philipp Max - 6: het is allemaal nét te makkelijk bij Max. Natuurlijk is de Duitser met zijn sterke linker een toegevoegde waarde, maar verdedigend laten hij steken vallen. Niet voor niets kwamen beide Sociedad-goals uit een voorzet vanaf zijn kant.

Olivier Boscagli - 5,5: verdedigend was het soms kwetsbaar en dat is opvallend, want Boscagli is van huis uit een verdediger. De geblesseerde Ibrahim Sangaré blijkt dan een speler die je pas mist als hij er niet meer is. Boscagli heel veel geluk dat zijn blunder in blessuretijd niet fataal werd.

Marco van Ginkel - 6: beleefde een kleurloze avond op het middenveld. Makkelijk was het uiteraard niet: de tegenstander - met name Mikel Merino - voetbalt zonder problemen onder de druk uit.

Mario Götze - 8,5: wat een klasse-speler. Geef de bal aan Götze en de Duitser tilt de hele ploeg naar een hoger niveau. Door zijn goal en fantastische assist werd hij de man van de avond.

Noni Madueke - 6,5: het meeste gevaar van PSV kwam vanaf de rechterkant, maar het werd niet de wedstrijd van Madueke. De talentvolle Engelsman miste het doel voor rust op een kwart meter en werd na een uur (weer) gewisseld.

Eran Zahavi - 6,5: scoorde in de laatste interlandperiode vijf keer in drie wedstrijden voor Israël, maar bij PSV stokt het even. De ervaren spits was wel actief en had pech dat doelman Álex Remiro na acht minuten zijn schot uit de hoek tikte.

Cody Gakpo - 6,5: een matige eerste helft, gevolgd door een betere tweede helft. Gakpo was niet zo dwingend als normaal, maar pikte wel weer zijn goal mee, met dank aan Götze.

Invallers
Carlos Vinícius - x: viel na 63 minuten in voor Zahavi en maakte bij zijn PSV-debuut oorlog met de Sociedad-verdedigers, maar speelde te kort voor een beoordeling.

Yorbe Vertessen - x: viel na 63 minuten in voor Madueke en speelde te kort voor een beoordeling.

Ryan Thomas - x: viel na 63 minuten in voor Van Ginkel en speelde te kort voor een beoordeling.

Jordan Teze - x: viel na 68 minuten in voor Mwene en speelde te kort voor een beoordeling.

Armindo Bruma - x: viel na 89 minuten in voor Gakpo en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Roger Schmidt - 6,5: het Europa League-avontuur beginnen met een gelijkspel tegen de huidige nummer vier van La Liga, daar kun je mee thuiskomen. Maar we moeten het wel weer hebben over zijn wissels: Madueke, Van Ginkel én Zahavi gingen er na een uur af. Dat heet inleveren.