PSV ontsnapt in blessuretijd tegen Sociedad, Götze helpt zijn ploeg aan punt

16-09-2021 22:53 Laatste update: 17-09-2021 11:57
137

PSV en Real Sociedad hebben allebei een punt overgehouden aan het eerste Europa League-groepsduel van dit seizoen. PSV kwam op voorsprong via Mario Götze, zag hoe Sociedad er razendsnel 1-2 van maakte, maar Cody Gakpo zorgde in de tweede helft voor de dik verdiende gelijkmaker: 2-2.

PSV begon prima aan de wedstrijd en wist Sociedad goed onder bedwang te houden. In het eerste halfuur bleven de écht grote kansen uit, maar niet veel later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Noni Madueke schoot een voorzet hard voor het doel van de Spaanse tegenstander en doelman Álex Remiro werkte deze niet goed weg. Götze stond op de goede plek en tikte de 1-0 tegen de touwen.

Waar PSV alles onder controle leek te hebben, werden de eerste kleerscheurtjes na de openingstreffer zichtbaar. Adnan Januzaj waarschuwde de Eindhovenaren nog met een snoeihard schot op de lat, maar een aantal minuten later ging het alsnog mis. Diezelfde Januzaj zetten de 1-1 op het scorebord, vijf minuten later zorgde Alexander Isak (voormalig Willem II) zelfs voor de 1-2.

In de rust werden de puntjes weer op de 'i' gezet door PSV-trainer Roger Schmidt. Zijn ploeg kwam scherp uit de theepauze en zette Sociedad vast op de eigen helft. Al snel zorgde Gakpo voor de gelijkmaker. Götze startte aan de linkerkant van het veld aan een rush en panneerde daarbij twee Sociedad-spelers. Gakpo kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoot keurig raak.

In het restant van de wedstrijd was PSV de betere ploeg. Het leek over meer inhoud te beschikken dan de Spaanse tegenstander, maar een winnende treffer zagen we niet meer. Jordan Teze kreeg vlak voor tijd nog een open kans, maar raakte de bal compleet verkeerd. Niet veel later pegelde de PSV-verdediger de bal van heel ver tegen de paal.

Maar hiermee was het nog niet afgelopen in Eindhoven. Olivier Boscagli zorgde er met een onbegrijpelijke fout voor dat Mikel Oyarzabal oog in oog kwam te staan met Joël Drommel. De sluitpost keerde de inzet echter en zorgde er hiermee voor dat PSV een punt pakt.