AZ verspeelt twee keer een voorsprong en vertrekt met punt uit Denemarken

16-09-2021 22:50 Laatste update: 22:52
126

AZ heeft de eerste groepswedstrijd van de Conference League niet in winst om weten te zetten. Het Deense Randers FC kwam tot twee keer toe terug naar een achterstand: 2-2.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat AZ niets aan het toeval over wilde laten en meteen vol op de aanval ging. Dat leverde al snel een kans van Vangelis Pavlidis op na ruim drie minuten. Een Deens been voorkwam echter een Alkmaars doelpunt.

AZ bleef de druk erop houden en kreeg na 24 minuten spelen loon naar werken toen Jordy Clasie een afvallende bal hard achter doelman Patrik Carlgren schoot. De AZ'ers zaten echter nog met hun hoofd in de wolken toen Randers snel de 1-1 op het bord zette. De Alkmaarse defensie was niet scherp genoeg en daardoor kon Simon Piesinger de bal achter doelman Peter Vindahl koppen.

AZ stelde echter snel orde op zaken. Carlgren blokkeerde Pavlidis, maar de Griek was daarna wel succesvol. Piesinger schoot daarna op de paal, waarna Pavlidis verzuimde om de 1-3 te maken. AZ was heer en meester, maar trok de zege niet over de streep. Invaller Simon Graves zorgde in de tweede helft alsnog voor de gelijkmaker.

In de slotfase had AZ nog een overwinning uit het vuur kunnen slepen. In blessuretijd schoof Zakaria Aboukhlal de bal naast.