'Lot van Donny van de Beek is bezegeld, ik verwacht dat hij in januari vertrekt'

'Lot van Donny van de Beek is bezegeld, ik verwacht dat hij in januari vertrekt'

17-09-2021 10:48
73

De dagen van Donny van de Beek bij Manchester United zijn geteld. Dat vreest Paul Ince, nadat de oud-Ajacied in het Champions League-duel met Young Boys al na één helft werd gewisseld.

Van de Beek mocht dinsdag in Zwitserland eindelijk weer eens starten voor United, maar na een rode kaart van Aaron Wan-Bissaka besloot manager Ole Gunnar Solskjaer hem te slachtofferen voor centrale verdediger Raphaël Varane. Volgens Ince is het een teken aan de wand dat juist de 24-jarige Nederlander werd vervangen.

De voormalig Engels international, die zelf 206 keer uitkwam voor United, denkt dat de kansen van Van de Beek op een doorbraak op Old Trafford zijn verkeken. "Er is absoluut geen kans meer", zegt hij tegen The United Stand. "Solskjaer probeerde hem te pleasen door hem op te stellen. Als je niet speelt is het altijd moeilijk om dan meteen indruk te maken. Als je hem dan tijdens de rust wisselt… wat zegt dat? Wat zegt dat tegen Donny?"

"Als ik geen hele wedstrijd kan spelen tegen Young Boys, tien man of niet, dan is het tijd voor mij om te gaan", verplaatst Ince zich in de schoenen van Van de Beek. "Er is niets dat Ole zou kunnen zeggen om mij te overtuigen dat mijn toekomst bij Manchester United ligt. Ik zou willen dat het wel zo was, omdat het de grootste club ter wereld is, maar hij moet gaan spelen."

Ince ziet dat Van de Beek achteraan staat in de pikorde. "Scott McTominay is terug, Nemanja Matic – die ik heel erg goed vind – is er weer bij. Je hebt Fred en Jesse Lingard nog. En Bruno Fernandes en Paul Pogba zullen altijd spelen. De signalen zijn er, ik verwacht dat Van de Beek in januari vertrekt. Of het nu op huurbasis is of een transfer, het geld dat ze voor hem betaald hebben krijgen ze niet terug."

Ince leeft mee met Van de Beek. "Het spijt me voor hem. Het lijkt een aardige jongen, een voorbeeldprof, maar hij zal nu inzien dat zijn lot is bezegeld." United maakte vorig jaar nog veertig miljoen over naar Ajax.