NAC verliest weer, Kudus scoort direct bij rentree en Jong AZ nog steeds aan kop

NAC verliest weer, Kudus scoort direct bij rentree en Jong AZ nog steeds aan kop

17-09-2021 22:00
73

Er is weer genoeg gebeurd op de Keuken Kampioen Divisie-velden. De Graafschap nam in het laatste deel van de wedstrijd pas afstand van Excelsior, NAC leed een chaotische nederlaag tegen FC Emmen en Mohammed Kudus maakte zijn rentree én scoorde bij Jong Ajax.

Den Bosch - Jong AZ 2-1
Op bezoek in De Vliert heeft Jong AZ zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. De Alkmaarders kregen genoeg kansen, maar twee treffers van Roy Kuipers deden de ploeg van Maarten Martens de das om. Desondanks staat Jong AZ nog steeds verrassend eerste in de Keuken Kampioen Divisie. Concurrent Jong FC Utrecht is echter genaderd tot één punt.

Wedden

Meer odds

De Graafschap - Excelsior 3-1
Door de nederlaag van Jong AZ had Excelsior de koppositie voor het grijpen. De Rotterdammers leden echter een nederlaag in Doetinchem. De derde treffer van De Graafschap is nog het vermelden waard: specialist Elmo Lieftink schoot een vrije trap op de rand van de zestien mooi raak. Door de nederlaag staat Excelsior nu derde, terwijl De Superboeren klimmen naar de vijfde plek.

Almere City - Jong Ajax 2-4
In het Yanmar Stadion waren de ogen gericht op Ajacied Mohammed Kudus, die na een enkelblessure voor het eerst minuten maakte dit seizoen. De Ghanees maakte bij zijn rentree meteen een goal. Daarna stond Max de Waal in de spotlights: de negentienjarige spits schreef een hattrick op zijn naam. Twee van die treffers maakte hij uit strafschoppen, waarvan hij de laatste met een panenka wist te maken.

NAC- Emmen 1-2
Bij het treffen in Breda viel genoeg te beleven. Emmen kwam in de tiende minuut op voorsprong, maar NAC maakte op slag van rust gelijk. In de tweede helft bracht Lorenzo Burnet de bezoekers op voorsprong met een goede goal. Daarna werd het onrustig: de wedstrijd werd zelfs even gestaakt nadat NAC-fans bierbekers op het veld hadden gegooid. Colin Rösler incasseerde ook zijn tweede gele kaart, waarna NAC geen vuist meer kon maken.

Overige uitslagen:
MVV - FC Eindhoven 1-0
Helmond Sport - Jong Utrecht 0-3
Volendam - VVV 2-1
Roda - OSS 2-0
Dordrecht - Telstar 0-1