Ekkelenkamp wordt hoofdrolspeler bij Hertha-debuut tegen Viergever en Willems

17-09-2021 22:25 Laatste update: 22:49
40

Jürgen Ekkelenkamp heeft een turbulent debuut achter de rug bij Hertha BSC. De aanvallende middenvelder maakte na een minuut al een goal. Ekkelenkamp leek zelfs nog een doelpunt te maken, maar niets bleek minder waar.

Hertha speelde op vrijdagavond in eigen huis speelde tegen Greuther Fürth. Bij de bezoekers stonden Jetro Willems en Nick Viergever in de basis, bij de thuisploeg verscheen Deyovaisio Zeefuik aan de aftrap. Ekkelenkamp zat dus op de bank.

De oud-middenvelder van Ajax mocht in de zestigste minuut invallen bij Hertha. Even daarvoor had Greuther Fürth vanaf de strafschopstip de 0-1 gemaakt. Nadat Ekkelenkamp een minuut op het veld stond, slingerde Márton Dárdai een corner in het zestienmetergebied. De oud-Ajacied was alert en kopte raak: 1-1.

Twintig minuten later leek Ekkelenkamp wéér te scoren: Marco Richter gaf een voorzet op de jeugdinternational, die werd aangeraakt en achter doelman Sascha Burchert verdween. Ekkelenkamp dacht dat hij het laatste tikje gaf en vierde de goal uitbundig. Dat was echter niet waar: de bal werd als laatst aangeraakt door Maximilian Bauer, die zo een eigen goal op zijn naam krijgt.

Uiteindelijk wist Hertha met 2-1 te winnen, waardoor het voor nu negende staat in de Bundesliga.