Leeuwinnen beginnen nieuw tijdperk met frustrerende remise tegen Tsjechië

17-09-2021 22:36
41

Vivianne Miedema heeft de Oranje Leeuwinnen aan een punt geholpen tegen de vrouwen van Tsjechië. Nederland keek lang tegen een achterstand aan, maar de spits van Arsenal maakte een belangrijke goal.

Het treffen met Tsjechië leidde een nieuw tijdperk in voor de Leeuwinnen. Het was namelijk de eerste wedstrijd van Mark Parsons als bondscoach én de eerste krachtmeting in de kwalificatiecyclus voor het WK.

Na rust vielen de goals pas in De Euroborg. In de 47ste minuut maakte Andrea Stasková de 0-1 namens de bezoekers. Dat was een klap voor Oranje, dat het moeilijk had om te scoren tegen Tsjechië. Kansen kreeg de ploeg van Parsons echter genoeg.

In de 82ste minuut was het eindelijk raak voor de Leeuwinnen. Aniek Nouwen bediende Miedema na een goede actie. De aanvalster faalde vervolgens niet: 1-1. Nederland ging vervolgens op zoek naar de winnende treffer. De mogelijkheden waren er, maar er werd niet meer gescoord.

Daardoor begint Oranje met een dompertje aan de WK-kwalificatie. Dinsdag krijgen Parsons en co. de kans om de schade enigszins te repareren: dan is IJsland de tegenstander.