Slot wil speelstijl aanpassen aan PSV: 'Wij zijn niet naïef en zakken ook in'

Slot wil speelstijl aanpassen aan PSV: 'Wij zijn niet naïef en zakken ook in'

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 07:18za 18-09-2021 om 07:18

Laatste update: zaterdag 18 september 2021 om 09:45za 18-09-2021 om 09:45

Arne Slot denkt dat Feyenoord komende zondag in de topper tegen PSV dezelfde weerstand zal ervaren als tijdens het oefenduel met Atlético Madrid van afgelopen zomer. Hoewel Slot altijd dominant en aanvallend voetbal wil spelen, is het de vraag of hij zijn ploeg ook zo tegen PSV laat spelen.

"Wij zijn niet naïef", vertelt Slot op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. "Wie ons tegen Atlético heeft gezien, zag dat we soms probeerden bijna op de achterlijn van de tegenstander druk te zetten. Maar er waren ook genoeg momenten dat we wat verder inzakten."

"Je bent altijd zo goed als dat de weerstand dat toestaat", stelt Slot. "Het is makkelijker om heel goed te spelen tegen het rechterrijtje van de Eredivisie dan tegen PSV of Ajax." Overigens is het geen overbodige luxe om iets verder in te zakken tegen PSV, gezien de rappe aanvallers van de Eindhovenaren.

Feyenoord kan zondag zelf nog niet over zo'n snelle aanvaller beschikken. De van Arsenal gehuurde aanvaller Reiss Nelson is volgens de medische staf nog niet toe aan het spelen van wedstrijden. Jens Toornstra is ook een twijfelgeval, wellicht wordt hij vervangen door Fredrik Aursnes.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws