'Zei altijd dat ik nooit trainer wilde worden, maar Van Persie haalde me over'

'Zei altijd dat ik nooit trainer wilde worden, maar Van Persie haalde me over'

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 10:27za 18-09-2021 om 10:27

Laatste update: zaterdag 18 september 2021 om 12:34za 18-09-2021 om 12:34

Khalid Boulahrouz heeft een tweejarig contract getekend bij AZ. De oud-verdediger gaat definitief aan de slag bij de technische staf van de Alkmaarders. Robin van Persie heeft Boulahrouz overgehaald om voor een loopbaan als trainer te gaan.

Boulahrouz begon als assistent-trainer bij AZ Onder 18. Sinds de voorbereiding is de 35-voudig Oranje-international echter actief bij het eerste elftal van de club. Nu heeft hij dus een contract getekend en gaat hij definitief aan de slag bij het elftal van trainer Pascal Jansen.

"Het is bijzonder om als trainer te tekenen bij de club waar ik een groot gedeelte van mijn jeugd heb doorgebracht", reageert Boulahrouz op het contractnieuws tegenover de clubkanalen van AZ. "Dit is een nieuwe fase in mijn carrière."

"Ik heb altijd gezegd dat ik nooit trainer wilde worden, maar Robin van Persie heeft mij overgehaald om het in ieder geval te proberen", vervolgt hij. "Dat ben ik hier bij AZ gaan doen en dat is mij enorm goed bevallen. Ik heb er heel veel plezier in om mijn ervaringen te delen met de jongens op het veld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws