'Leek me fantastisch om nog in Eredivisie te spelen, hield er geen rekening mee'

'Leek me fantastisch om nog in Eredivisie te spelen, hield er geen rekening mee'

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 12:22za 18-09-2021 om 12:22

Ryan Koolwijk hield er aanvankelijk geen rekening meer mee dat hij nog in de Eredivisie zou voetballen. Nadat Gertjan Verbeek de controleur niet meer nodig had bij Almere City, klopte PEC Zwolle op de deur.

Koolwijk was eerder dit seizoen nog speler van Almere City. De samenwerking met Verbeek verliep daar echter niet goed. De twee hadden direct een discussie over de Gold Cup-selectie van Koolwijk voor Suriname. "In ons eerste gesprek gaf Gertjan Verbeek aan: Als je daarheen gaat, is de kans groot dat je op de bank begint", vertelt de ervaren middenvelder tegenover Voetbal International. "Dan denk ik: je kunt ook gewoon blij zijn voor mij, dan kijken we later wel verder."

Later maakte Verbeek duidelijk dat hij Koolwijk niet meer nodig had. "Hij zei dat hij niet tevreden was over het middenveld", vertelt de 36-jarige Rotterdammer. "Dat hij een andere dynamiek wilde. En dat de kans groot was dat ik minder speelminuten zou krijgen. Zijn goed recht, als hij een andere speelstijl wil hanteren. Ik gaf wel aan dat we met hetzelfde middenveld bijna gepromoveerd waren. Dat we beter andere posities konden versterken, in mijn ogen. Maar zoiets is een keuze van de trainer. Die moet je accepteren."

Koolwijk zag zijn overstap naar PEC zelf ook niet aankomen. "Het leek me fantastisch om nog eens in de Eredivisie te gaan voetballen, maar ik hield er geen rekening mee", stelt hij. "Ik vind het leuk om jongens te helpen, tipjes te geven. Dat zal ik bij PEC dus ook gaan doen. Maar ik ga voor meer. Ik voel me fit, heb een heel goed seizoen achter de rug. Bij PEC wil ik bewijzen dat ik ook op dit niveau nog meerwaarde kan hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws