Veerman en Veerman slaan na vijf minuten toe, Heerenveen blijft in Eredivisie-top

18-09-2021 18:21
46

SC Heerenveen overtuigde op de late zaterdagmiddag niet, maar blijft het uitstekend doen in de Eredivisie. Een vroege treffer van gedeeld Eredivisie-topscorer Henk Veerman bleek te volstaan voor een krappe thuiszege op Fortuna Sittard.

Veerman maakte zijn vierde competitiegoal van het seizoen – evenveel als Ajax-collega Sébastien Haller – uiteraard op aangeven van naamgenoot Joey Veerman. De middenvelder liet vanaf links een corner indraaien, Henk Veerman troefde Roel Janssen af en stuurde de bal in de verre hoek: 1-0.

Die vroege treffer bleek echter niet het startschot voor een spectaculaire eerste helft. Alleen Joey Veerman kwam op slag van rust nog enigszins in de buurt van een doelpunt. De tweede helft begon net zo furieus: Benjamin Nygren kreeg direct een kans op de 2-0, maar stuitte op Yanick van Osch.

Doordat Heerenveen verzuimde om Fortuna definitief de nekslag te geven, bleef het tot het einde van de wedstrijd spannend. Toshio Lake kreeg in de slotfase een goede kans op de gelijkmaker, Tibor Halilovic liet op miraculeuze wijze na de 2-0 te maken. Deroy Duarte zette Heerenveen-doelman Erwin Mulder aan het werk en invaller Rami Al Hajj kon de Friezen aan de overzijde ook al niet in veilige haven loodsen. Tot opluchting van het thuispubliek kwam er uiteindelijk in de score geen verandering meer, mede doordat een gedurfde afstandspoging van Mats Seuntjens net over vloog.

Het betekent dat Heerenveen zich in de Eredivisie-top handhaaft, met tien punten uit vijf wedstrijden. De ploeg van Johnny Jansen speelt woensdag een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Fortuna blijft in het rechterrijtje hangen en neemt het dinsdag op tegen Ajax.