AD: na Derksen en Gijp ook Genee akkoord, nieuw Talpa-contract voor drietal

AD: na Derksen en Gijp ook Genee akkoord, nieuw Talpa-contract voor drietal

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 19:15za 18-09-2021 om 19:15

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee gaat definitief door bij Talpa, meldt het Algemeen Dagblad. Het Veronica Inside-drietal loopt na dit seizoen uit hun contract, maar gaat vanaf januari werken aan een nieuwe dagelijkse show, klinkt het.

De 72-jarige Derksen – die eerder nog verklaarde dat hij aan zijn laatste seizoen bezig was – gaat volgens het AD voor twee seizoenen bijtekenen, net als Van der Gijp en Genee. Dat de drie een dagelijks programma zouden gaan maken, hing al langere tijd in de lucht. Inmiddels zijn de laatste plooien gladgestreken: volgens het AD waren Derksen en Van der Gijp in een eerder stadium al akkoord en is Genee nu ook overstag.

Talpa-topman John de Mol plukte het drietal in 2018 weg bij RTL en wilde ze koste wat kost binnenboord houden. "Jullie gaan met zijn drieën dit dagelijkse programma doen of de stekker gaat eruit", wordt hij zelfs geciteerd door het AD. Eerdere gesprekken over een dagelijkse show liepen op niets uit, tot teleurstelling van Derksen. Tijdens de zomermaanden was hij met Genee en Van der Gijp echter alsnog zeven dagen per week op tv: het maken van De Oranjezomer lijkt dermate goed te zijn bevallen dat er nu een dagelijks alternatief voor Veronica Inside komt, waarin er meer onderwerpen dan alleen voetbal aan bod komen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws