Inter maakt gehakt van Bologna, Dumfries grijpt de hoofdrol bij zesklapper

Inter maakt gehakt van Bologna, Dumfries grijpt de hoofdrol bij zesklapper

18-09-2021 19:51
29

Denzel Dumfries heeft zaterdagavond aan zijn statistieken bij Internazionale kunnen werken. De rechtsback bereidde twee van de zes (!) doelpunten voor die de regerend Serie A-kampioen tegen Bologna aantekende.

De gasten – zonder Jerdy Schouten, met Mitchell Dijks en Sydney van Hooijdonk als invallers – liepen al snel achter de feiten aan in Milaan. Inter ging met een 3-0 voorsprong de rust in en Dumfries kon zijn eerste twee assists in de Serie A noteren. Eerst bereidde hij de openingstreffer van Lautaro Martínez voor, vervolgens bracht hij Nicolò Barella in stelling. Tussendoor zorgde Milan Skriniar voor de tweede treffer van de Nerazzurri.

In de tweede helft ging Inter vrolijk verder, geholpen door het apathisch verdedigende Bologna. Dumfries liet een opgelegde kans missen, maar zag – nadat hij zelf over de bal heen had gemaaid – hoe Matías Vecino alsnog de 4-0 aantekende. Invaller Edin Dzeko kreeg ook alle gelegenheid om zijn statistieken aan te scherpen en maakte de 5-0 en de 6-0. De 6-1 van Arthur Theate vlak voor tijd was een klein doekje voor het bloeden.

Inter meldt zich voorlopig met tien punten uit vier wedstrijden aan kop van de Serie A, al kan het later dit weekend nog ingehaald worden door AS Roma, AC Milan en Napoli. Dinsdag staat er een midweekse clash met het ook prima gestarte Fiorentina op het programma, zaterdag wacht de topper tegen Atalanta Bergamo.