Update: FC Utrecht - RKC na oponthoud van twintig minuten hervat

Update: FC Utrecht - RKC na oponthoud van twintig minuten hervat

18-09-2021 21:32 Laatste update: 21:58
122

De Eredivisie-wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk is zaterdag stilgelegd. Scheidsrechter Richard Martens stuurde beide teams na 22 minuten naar binnen.

Martens had er kort na de gelijkmaker van Jens Odgaard genoeg van. Volgens de arbiter werden aanstekers naar de hoofden van spelers gegooid. Hij verzocht de aanvoerders om hun teams naar binnen te leiden. Wanneer en of het duel nog wordt hervat, is nog niet duidelijk.

Simon Gustafson had Utrecht al na vier minuten op voorsprong gezet. Kort daarna legde Martens de wedstrijd al even stil, omdat er lege bekers op het veld werden gegooid. Nadat er was omgeroepen dat de fans zich moesten gedragen, ging het duel verder. Vervolgens rechtte RKC de rug. Odgaard miste nog een strafschop, waarbij Utrecht-fans ook van alles op het veld gooiden, maar na twintig minuten trof hij alsnog doel.

Die tegentreffer zorgde duidelijk voor onvrede bij een aantal fans van de thuisploeg, al is er ook kritiek op Martens. De arbiter legt het duel wel heel makkelijk stil, is het oordeel.

Update: FC Utrecht - RKC is na twintig minuten weer hervat. Na een korte warming-up speelden de teams verder. Martens stapte onder een striemend fluitconcert weer het veld op.