Ten Hag mengt zich in Eredivisie-discussie: 'Bayern wint ook 7-0'

Ten Hag mengt zich in Eredivisie-discussie: 'Bayern wint ook 7-0'

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 22:22za 18-09-2021 om 22:22

Erik ten Hag is bijzonder tevreden over het spel van Ajax tegen SC Cambuur. De trainer van de Amsterdammers prijst onder meer Jurriën Timber en Mohamed Daramy na de monsterscore in de Johan Cruijff Arena (9-0). 

"Ik heb een goed Ajax gezien. Ook een hongerig Ajax. Dat lieten we in andere wedstrijden nog weleens liggen, maar vandaag was het prima. Ik heb het meest genoten van de snelheid, het tempo waarop ballen gespeeld werden. Zoals die eerste goal, hoe Timber de bal verovert", zegt Ten Hag bij ESPN. De verdediger maakte opnieuw een sterke indruk. "Het initiatief nemen is zijn grootste verbeterpunt, zowel verdedigend als aanvallend. Dat zie je in dat omschakelmoment terug."

Ook Mohamed Daramy krijgt daarvoor complimenten. De zomeraanwinst leek de bal kwijt te raken, maar herstelde zich en scoorde op aangeven van Kenneth Taylor. "Die goal van Daramy vond ik ook goed, dat wil je graag van zo'n speler zien. Het brengt meteen energie en ook rendement met zich mee."

Net als Daramy maakte ook Steven Berghuis zijn eerste Eredivisie-doelpunt voor Ajax. De ex-Feyenoorder 'zit er steeds beter in', stelt Ten Hag, die de eerdere kritiek echter onterecht vindt. "Er ontstaat een bepaald beeld, waarbij mensen hem in een negatief daglicht zetten. Natuurlijk moet hij wat wennen, maar hij speelde vanaf het begin af aan goed. Hij heeft misschien één slechte wedstrijd gespeeld, tegen FC Twente. Maar al die andere wedstrijden heeft hij gewoon een heel aanvaardbaar niveau gehaald. Iedereen mag kritisch zijn, maar het waren niet de feiten. Maar natuurlijk groeit hij per wedstrijd."

Ten Hag mengde zich ook nog in de discussie over de kracht van de Eredivisie. "Ik zag vanmiddag ook Bayern München tegen Bochum 7-0. Dat is niet alleen in Nederland."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws