Felle discussie na 9-0 in Amsterdam: 'Dit kan je het Eredivisie-schap kosten'

Felle discussie na 9-0 in Amsterdam: 'Dit kan je het Eredivisie-schap kosten'

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 22:46za 18-09-2021 om 22:46

Ajax was zaterdag niet te stoppen in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur, maar de 9-0 zege zorgt ook voor een discussie over de speelstijl van de Leeuwarders. Marciano Vink roemt vooral de kracht van de Amsterdammers, maar Hugo Borst kraakt de naïeve ploeg van coach Henk de Jong.

"Cambuur heeft het in het begin echt wel oké gedaan, alleen Ajax is gewoon veel beter", steekt Vink van wal bij ESPN. "Dat komt ook door de concurrentie bij Ajax, iedereen is messcherp. Als de goals dan gaan komen, zie je dat iedereen er wel zin in heeft. Die tiende had gemaakt kunnen worden, als Ryan Gravenberch die bal gewoon teruglegt in plaats van zelfzuchtig te zijn."

Borst vreest alweer de discussie over de BeNeLiga, maar denkt dat zo'n afstraffing 'zijn' Sparta niet was overkomen. "Henk Fraser gaat echt met twee muren spelen. Dan wordt het 4-1." Hij kraakt de instelling van Cambuur. "Er zijn geen overtredingen gemaakt. Het is gewoon een vrije doorgang. Dit heeft toch niets te maken met tegenstand?"

Vink is het daar niet helemaal mee eens. "De speelstijl van Sparta ligt dichter bij hetgeen dat jij voorstelt dat ze moeten doen, dan die van Cambuur. Ga je nou heel veel concessies doen aan je speelstijl voor die één of twee wedstrijden? Dat vind ik niet." Daar snapt Borst dan weer niets van. "Dit kan je het Eredivisie-schap kosten", doelt hij op het doelsaldo. "Jij denkt echt vanuit een Amsterdams perspectief. Jij wil altijd mooi voetbal zien. We moeten maar ondergaan dat Ajax lekker mag uitwaaien en het voetbal mag laten zien...", bijt hij Vink toe.

De oud-speler van Ajax en PSV is niet gediend van die opmerkingen. "Nee, ik kijk helemaal niet vanuit een Amsterdams perspectief. Dat is bullshit. Ja, ik woon er, maar dat betekent toch nog niet dat ik vanuit Amsterdams perspectief kijk? Dat is een rare vergelijking. Kunnen in Rotterdam geen mensen wonen die Ajax een warm hart toedragen?"

Overigens mengde Ajax-trainer Erik ten Hag zich ook al in de discussie over de kracht van de Eredivisie. Hij wees op de 7-0 zege van Bayern München op Bochum.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws