Berghuis 'ontleedt' zichzelf: 'Denk dat ik echt aanvallende middenvelder ben'

Berghuis 'ontleedt' zichzelf: 'Denk dat ik echt aanvallende middenvelder ben'

18-09-2021 22:58 Laatste update: 23:49
93

Steven Berghuis vindt steeds beter zijn draai als aanvallende middenvelder bij Ajax. De voormalig Feyenoorder is goed te spreken over zijn nieuwe positie na de 9-0 zege op SC Cambuur.

"Als ik mezelf ontleed als voetballer, en kijk naar de kwaliteiten die ik heb, dan denk ik dat ik echt een aanvallende middenvelder ben, die andere mensen aan het werk kan zetten. Dat kan vanaf rechts zijn, maar ook als tien. Hier heb ik iets meer bewegingsvrijheid, kan ik links én rechts uitkomen. Ik vind het een fijne positie", analyseert Berghuis voor de camera van ESPN.

Wedden

Meer odds

De Oranje-international denkt niet dat hij een drempel over moest in Amsterdam. "Maar je komt toch bij een nieuwe club, in een team met spelers die al langer bij elkaar zitten. Je moet je draai vinden: ik moet aan hun wennen en zij aan mij. De periode bij het Nederlands elftal heeft me in ieder geval goed gedaan. Ik heb daar drie goede wedstrijden gespeeld en ben sterker teruggekeerd naar Ajax."

Voor de interlandperiode was er nog verbazing dat Berghuis een vrije trap liet aan Zakaria Labyad. "Ik kreeg ook mee dat daar wat verbaasdheid over was, maar Zakaria heeft ook gewoon een goede vrije trap. Bij Feyenoord heeft Jens Toornstra of Orkun Kökçü ook regelmatig een vrije trap genomen. Het is een beetje een beeld dat ontstaat, maar ik heb in het begin ook gewoon goede wedstrijden gespeeld voor Ajax."

"Iedereen die ergens nieuw komt moet gewoon even wennen. En ik helemaal, want als Feyenoorder naar Ajax: dat is niet niks", vervolgt Berghuis, die zelf bedreigingen ontving. "Maar die zijn nu weg, het is nu rustig. Iedereen gaat weer door en zo moet het ook zijn."