Utrecht-captain Janssen verrast door 'gek moment': 'We hadden het niet echt door'

Utrecht-captain Janssen verrast door 'gek moment': 'We hadden het niet echt door'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 07:28zo 19-09-2021 om 07:28

FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen stelt dat de spelers enigszins verrast waren door het besluit van scheidsrechter Richard Martens om de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-2) stil te leggen. De verdediger had niet helemaal in de gaten wat er aan de hand was.

"Het moment waarop we naar binnen moesten, dat was best gek", vertelt Janssen bij ESPN. "Zowel de spelers van Utrecht als RKC hadden niet echt door wat er precies aan de hand was. Hij (Martens, red.) gaf al heel snel een waarschuwing en het werd ook omgeroepen. Daarna besloot hij binnen twee minuten om de wedstrijd stil te leggen. Hij kwam met een aansteker aanlopen en dat was voor hem de aanleiding om helemaal van het veld af te gaan."

Janssen en zijn ploeggenoten konden zich niet helemaal vinden in die beslissing. "Als speler wil je doorgaan, we hadden niet het idee dat het heel erg was. Toen zaten we binnen en duurde het best wel lang, zo'n twintig minuten. Als speler heb je natuurlijk niet het hele overzicht, dus het is wel lastig. Aan de ene kant weet je dat hij het niet voor niets doet, maar als spelers en ook trainers hadden we niet het gevoel dat er chaos was ofzo."

Martens legde al uit dat hij vond dat er sprake was van 'grensoverschrijdend gedrag'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws