Bosz wil niet inhoudelijk reageren op 'privékwestie': 'Ik ga er niets over zeggen'

Bosz wil niet inhoudelijk reageren op 'privékwestie': 'Ik ga er niets over zeggen'

19-09-2021 10:29 Laatste update: 11:33
43

Peter Bosz wil ooit terugkeren in Nederland als coach. Nu staat de 57-jarige oefenmeester aan het roer bij Olympique Lyon, waar hij ziet dat het steeds beter gaat.

Lyon kende een matige seizoenstart, maar de ploeg van Bosz heeft nu drie duels op rij gewonnen. "De trainer en spelers lijken elkaar steeds beter te begrijpen", vertelt de coach tegenover de NOS. Bosz wordt soms verweten dat hij te aanvallend speelt, maar daar is hij het niet mee eens. "Ik kijk juist heel erg naar de defensie. Ik pas me juist aan. Aan de spelers die ik heb. Zeker in het begin."

Bosz haalde met Lyon Jérôme Boateng deze zomer naar Frankrijk. Niet veel later werd bekend dat de Duitse verdediger een boete van 1,8 miljoen euro moet betalen vanwege huiselijk geweld. Bosz wil daar niet te diep op ingaan. "Het is een privékwestie. Ik ga er ook niets over zeggen, ik ben een trainer."

Terugkeer naar Nederland
Later in het gesprek deelt Bosz zijn ambitie om terug te keren in de Eredivisie als trainer. "Uiteindelijk wil ik terug naar Nederland. Wanneer weet ik nog niet. Elk jaar ontwikkel ik me verder als coach. En gelukkig maar, want zo hoort het", besluit hij.