Ten Hag voorspelt mooie toekomst: 'Proces kan heel erg in versnelling komen'

Ten Hag voorspelt mooie toekomst: 'Proces kan heel erg in versnelling komen'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 12:26zo 19-09-2021 om 12:26

Laatste update: zondag 19 september 2021 om 12:37zo 19-09-2021 om 12:37

Ajax-trainer Erik ten Hag is 'zeker tevreden' over de ontwikkeling van Jurriën Timber. De twintigjarige verdediger beleefde een ijzersterke week, waarin hij met de Amsterdammers zeges boekte op Sporting Portugal (1-5) en SC Cambuur (9-0).

Ten Hag 'eist' van Timber dat hij steeds meer initiatief neemt. "Er zat soms wat gemakzucht in, dat moest eruit", zegt de oefenmeester op de persconferentie. "Jurrien moet initiëren, in het verdedigen en in het organiseren. Vooral in het organiseren kan dat nog wel een tandje beter wat mij betreft. Zoals het leiding geven, want het is een jongen die het heel goed ziet."

"Hij moet ook de persoonlijkheid hebben om het ondanks zijn leeftijd aan te sturen", vervolgt Ten Hag. "Dan denk ik ook aan het verdedigen, aan het initiatief nemen in de momenten om druk te zetten, want hij herkent dat. Dat hij daar nog meer op anticipeert. In het opbouwend aanvallende gedeelte ook het initiatief nemen door ruimtes aan te vallen. Daar maakt hij stappen in en daar ben ik tevreden over."

Volgens Ten Hag moet Timber nu nog de concentratie een hele wedstrijd vasthouden. "Zoals in Lissabon: toen was er opeens een kostbare fout, met een schot op de paal tot gevolg. Maar Jurriën heeft sowieso een mooie toekomst. En het proces kan nog weleens heel erg in een versnelling komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws