Breaking news

AZ kan vizier verleggen na krappe zege bij Cluj en heeft plek 1 stevig in handen

'Ajax doet het fantastisch, maar het gaat natuurlijk nergens meer over'

'Ajax doet het fantastisch, maar het gaat natuurlijk nergens meer over'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 13:31zo 19-09-2021 om 13:31

Adriaan Visser maakt zich zorgen om de grote financiële verschillen in de Eredivisie. De vertrekkend PEC Zwolle-voorzitter laat zich kritisch uit over de UEFA.

"Ajax doet het fantastisch, maar kijk je vanuit de helikopter naar de competitie, dan gaat het natuurlijk nergens meer over", zegt Visser tegen Voetbal International. "Sportief is er gewoon niks meer aan. De begroting van Ajax is inmiddels vijftien keer zo hoog als die van Zwolle. Wil je een puntje halen, dan moet alles meezitten: Ajax een héél slechte dag, wij een héél goede dag en een scheidsrechter die meewerkt."

Visser ziet dat de financiële verschillen de afgelopen jaren een stuk groter zijn geworden. "Met de Champions League-premies van tegenwoordig draait de UEFA competities zoals de Eredivisie de nek om. Het is funest." Hij benadrukt dat hij Ajax niets kwalijk neemt. "Als ik bij Ajax zat, zou ik ook niet bereid zijn dat geld weer allemaal weg te geven aan kleine clubs zoals Zwolle, maar feit is wel dat bij de kleinere clubs een zekere mate van ontmoediging ontstaat."

Bovendien vreest Visser dat Ajax de wedstrijden tegen de kleinere clubs als oefenpotjes gaat beschouwen. "Met de B-keus halen ze even de drie punten op en iedereen is happy. Op deze manier zijn veel ploegen straks uitsluitend nog kanonnenvoer voor een paar topclubs."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zijn de zorgen van Visser gegrond?

Ja
61%
Nee
39%
(2358 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws