Stengs en Boadu schlemiel bij teleurstellend weerzien tijdens Nice - Monaco

19-09-2021 15:16
26

Calvin Stengs en Myron Boadu hebben weinig plezier beleefd aan hun weerzien tijdens OGC Nice - AS Monaco. In een lege Allianz Rivièra werd het 2-2, met negatieve bijrollen voor de twee oud-AZ'ers.

Nice en Monaco maakten aanvankelijk geen indruk, maar vanaf de 39ste minuut ontbrandde de Ligue 1-kraker. Aleksandr Golovin opende de score namens Monaco. Het was de eerste tegengoal van Nice dit seizoen. Kasper Dolberg viel in de beginfase uit met een blessure.

Na rust knokte Nice zich terug. Andy Delort, de vervanger van Dolberg, tekende voor de gelijkmaker en even later was de comeback compleet door de 2-1 van Hicham Boudaoui. Vier minuten later werd het alweer gelijk door een benutte penalty van Wissam Ben Yedder. Stengs was de dader.

Nice kreeg uiteindelijk nog dé kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Amine Gouiri faalde vanaf elf meter. Aan de andere kant vergat Boadu oog-in-oog met doelman Walter Benitez de 2-3 te maken. De voormalige AZ-spits scoorde nog niet voor Monaco en is zijn basisplaats al een tijdje kwijt.

Stengs en Rosario werden in de 89ste minuut naar de kant gehaald door Nice-trainer Christophe Galtier, die Justin Kluivert op de bank hield. Nice handhaaft zich in de top van de Ligue 1, Monaco is de nummer dertien. Het stadion van Nice was leeg na de rellen van vorige maand tegen Olympique Marseille.