Lingard scoort, De Gea stopt penalty in blessuretijd: Manchester United ontsnapt

19-09-2021 16:55 Laatste update: 16:56
24

Manchester United heeft op de valreep drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen West Ham United. Jesse Lingard en doelman David de Gea kroonden zich in de slotfase tot helden van Old Trafford: 1-2.

Met Cristiano Ronaldo in de gelederen opende Man United de jacht op West Ham, dat wel de eerste grote kansen van de wedstrijd kreeg. Jarrow Bowen was tot twee keer toe gevaarlijk, maar David De Gea blokkeerde tot tweemaal toe.

West Ham bleef de druk erop houden en dat resulteerde na een half uur spelen in de verdiende openingstreffer. Bowen, die daarvoor twee kansen op een goal miste, bediende Mohamed Said Benrahma en hij verschalkte De Gea van een afstand. Niet veel later was het woord aan Ronaldo. De gelijkmaker was van Portugese makelij. Bruno Fernandes gaf de bal voor op Ronaldo, die twee pogingen nodig had om binnen te werken. Er zat een luchtje van buitenspel aan, maar de VAR vond het goed.

In de tweede helft was het vooral Man United dat aandrong. Ronaldo diende zich meermaals aan, maar was ongelukkig. Eerst miste hij een grote kans op 1-2, daarna kreeg hij geen strafschop na een valpartij.

Alles wees erop dat het duel in 1-1 zou eindigen, tot invaller Lingard in de 89e minuut de bal in de kruising jaagde. Maar ook daar bleef het niet bij. Een in blessuretijd aan West Ham gegeven strafschop werd door De Gea gekeerd, waardoor Man United er alsnog met de zege vandoor gaat.