Gakpo reageert op bekritiseerde wissel tijdens PSV - Feyenoord: 'Ik snap het'

Gakpo reageert op bekritiseerde wissel tijdens PSV - Feyenoord: 'Ik snap het'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 17:20zo 19-09-2021 om 17:20

Cody Gakpo heeft na de kansloze nederlaag van PSV tegen Feyenoord (0-4) gereageerd op de keuze van Roger Schmidt om hem na een klein uur te wisselen. De aanvaller weigert zijn trainer af te vallen.

"We stonden achter en de trainer wilde wat forceren", verklaart Gakpo bij ESPN. "Hij wilde wat frisheid erin brengen, dat moeten we gewoon accepteren. De trainer wil op deze manier de wedstrijd omdraaien." Hij benadrukt: "Ik snap de wissel. Ik heb donderdag nog gespeeld (tegen Real Sociedad in de Europa League, red.) en er komen nog veel wedstrijden aan."

Wel hoorde Gakpo het struimende fluitconcert dat van de tribunes van het Philips Stadion rolde: de supporters waren niet blij met Schmidt, die in de rust al Mario Götze, Eran Zahavi en Davy Pröpper wisselde. "Daar waren de fans blijkbaar niet zo blij mee", reageert Gakpo bij de NOS onderkoeld. Over de verloren wedstrijd kon hij kort zijn: "Weinig energie, weinig beleving... We spelen veel wedstrijden, maar dat is nooit een excuus. Zo mogen we niet ten onder gaan in een superbelangrijke wedstrijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws