Slot blij met wissels Schmidt: 'Ik hoop niet dat ik iets vervelends zeg, maar...'

Slot blij met wissels Schmidt: 'Ik hoop niet dat ik iets vervelends zeg, maar...'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 17:38zo 19-09-2021 om 17:38

Laatste update: zondag 19 september 2021 om 18:20zo 19-09-2021 om 18:20

De glimlach stond na afloop op zijn gezicht gebeiteld: Arne Slot leidde Feyenoord zondagmiddag naar een 0-4 overwinning bij PSV. Hij laat zich na afloop kort maar krachtig uit over de tactische keuzes van Roger Schmidt.

Schmidt verraste voor de aftrap van de eerste Eredivisie-topper van het seizoen door Noni Madueke te passeren. Vervolgens wisselde hij Davy Pröpper, Mario Götze en Eran Zahavi in de rust en werd Cody Gakpo na een klein uur spelen naar de kant gehaald. Madueke mocht uiteindelijk alleen nog de laatste minuten meedoen.

Dat vond Slot helemaal niet erg. "Nee, het is niet vervelend als je ziet dat Madueke niet speelt en dat Götze eruit gaat in de rust. Ook Gakpo ging er vrij snel uit", reageert Slot bij ESPN. "Ze hebben ook kwaliteiten op de bank en heel veel goede spelers", voegt hij eraan toe. "Het is dus geen geruststellende gedachte. Maar als ik mag kiezen, zie ik liever Gakpo, Götze en Madueke eruit gaan. Ik hoop niet dat ik iets vervelends zeg voor de trainer van de tegenstander, maar volgens zijn die beter dan Bruma en Doan."

Slot is 'blij en tevreden' met de grote overwinning in Eindhoven. "De tactiek heeft de wedstrijd niet gewonnen, het zijn de spelers die dat doen", merkt hij op. "Dit is persoonlijk onze beste prestatie. Uit bij PSV met 0-4 winnen, de nul houden… Ik vind het echt een teamprestatie. Ik heb geluk dat ik goede spelers heb."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws