Tandeloos Tottenham Hotspur wordt voor eigen publiek afgedroogd door Chelsea

Tandeloos Tottenham Hotspur wordt voor eigen publiek afgedroogd door Chelsea

19-09-2021 19:23
12

Chelsea beklimt de Premier League-top na een zege op Tottenham Hotspur. Door goals van Thiago Silva, N'Golo Kanté en Antonio Rüdiger werd het 0-3 in het Tottenham Hotspur Stadium.

Chelsea heeft de wind in de zeilen na zeges tegen Arsenal, Aston Villa en Zenit Sint-Petersburg. Bij Tottenham is het tegenovergestelde waar. De ploeg van Nuno Espirito Santo verloor vorige week met 3-0 bij Crystal Palace en kwam in de Conference League niet verder dan 2-2 bij Stade Rennes.

Wedden

Meer odds

Chelsea en Tottenham legden een tam duel op de mat waarin de eerste kans pas na een klein half uur gecreërd werd. Die was van Andreas Christensen, maar de Deen schoot naast. Veel te genieten hadden de supporters niet.

Na rust brak Chelsea de wedstrijd open. Kort nadat Marcos Olonso een gouden kans miste, was het voor Silva wél raak. De Braziliaan kopte rond de penaltystip snoeihard de 0-1 achter doelman Hugo Lloris. En nog geen vijf minuten later was Lloris kansloos op een van richting veranderd schot van Kanté. 

Tottenham was tandeloos en maakte geen moment aanspraak op een comeback. Daardoor was het duel na een uur al min of meer beslist. In blessuretijd gaf verdediger Antonio Rüdiger de zege wat extra glans met de 0-3. Chelsea is de nieuwe koploper van Engeland, Tottenham staat zevende.