'Ik vind Toornstra geen Nederlands elftal-speler, en Til ook niet'

'Ik vind Toornstra geen Nederlands elftal-speler, en Til ook niet'

19-09-2021 19:34
178

Jens Toornstra blinkt uit bij Feyenoord en dus wordt de roep om een plek bij het Nederlands elftal groter. ESPN-analist Kenneth Perez laat echter een ander geluid horen en vindt ook niet dat Guus Til in Oranje hoort.

Toornstra was met twee treffers tegen PSV de Man of the Match bij Feyenoord. Op social media klinkt steeds harder dat bondscoach Louis van Gaal hem op moet roepen. "Ik vind Toornstra geen Nederlands elftal-speler", countert Perez echter bij ESPN.

De Deen snapt ook niet dat Til erbij zit. "Die was bij AZ goed, speelde niet in Rusland, keerde terug naar Nederland en maakt nu een karrevracht aan goals. Maar voor het Nederlands elftal moet je meer hebben. Het is een goede speler met veel loopvermogen, onverzettelijkheid, een goede teamspeler voor Feyenoord."

"Ik denk ook dat hij tactisch wat rijper is geworden. Hij kon goed verwoorden wat de trainer wil. Als trainer van Feyenoord zou ik hem graag in het elftal willen hebben. Maar het Nederlands elftal is een stap te ver", zegt Perez.