Real Madrid grijpt La Liga-koppositie door bizarre comeback bij stug Valencia

Real Madrid grijpt La Liga-koppositie door bizarre comeback bij stug Valencia

19-09-2021 22:57
23

Real Madrid heeft in de slotfase een ongelofelijke comeback gemaakt tegen Valencia. De Koninklijke keek lang tegen een achterstand aan, maar door twee goals in drie minuten staat de ploeg van Carlo Ancelotti nu bovenaan in de competitie.

In de 26ste minuut kreeg Real Madrid een mentaal tikje te verwerken. Vaste waarde Daniel Carvajal viel geblesseerd uit en werd vervangen door Lucas Vázquez. Allebei de ploegen kregen vervolgens kansen, maar de eerste treffer van de wedstrijd werd pas in de 66ste minuut gemaakt.

Hugo Duro, die een verleden heeft bij Real, verschalkte Thibaut Courtois met een fraaie knal. Daardoor ging Valencia aan de leiding. De ingevallen Vázquez hielp Duro wel een handje bij zijn treffer, door de bal onbewust voor zijn voeten klaar te leggen.

Real moest vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Valencia probeerde de overwinning over de streep te trekken door tijd te rekken en massaal te verdedigen. Uiteindelijk slaagde de ploeg van Bordalás daar niet in: Vinícius Júnior maakte in de 86ste minuut de gelijkmaker voor Real Madrid, nadat Dimitri Foulquier de bal toucheerde.

Drie minuten later bezorgde Karim Benzema Real zelfs de overwinning. Er werd even vermoed dat Fransman hands maakte, maar de VAR keurde de treffer goed. Daardoor wist Real te winnen bij Valencia en staat het alleen aan kop in La Liga. Nummer twee Atlético Madrid staat twee punten achter. Valencia bezet nu de derde plek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie