Oproep aan fans in stadion na ongeregeldheden: 'Gooien met spullen moet stoppen'

Oproep aan fans in stadion na ongeregeldheden: 'Gooien met spullen moet stoppen'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 23:25zo 19-09-2021 om 23:25

Scheidsrechterscoördinator van de KNVB Reinold Wiedemeijer roept supporters op om geen voorwerpen meer op het veld te gooien tijdens een wedstrijd. Afgelopen weekend kwam was dit bij een aantal Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-duels het geval. Dat zorgde voor onrust.

Bij FC Utrecht-RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles-PEC Zwolle en NAC-FC Emmen misdroegen supporters zich door voorwerpen op het veld te gooien. Bekers bier, stadionstoeltjes en aanstekers werden naar het veld toegeworpen. Wiedemeijer vertelt bij ESPN dat dit moet stoppen.

"Je ziet vaak dat wanneer spelers scoren, ze helemaal overspoeld worden met bier", begint hij. "Het is dan de taak van de scheidsrechter om de veiligheid van de spelers in acht te nemen. De spelers zoeken het met juichen soms ook op. Maar natuurlijk mag je een doelpunt vieren. Het gooien van spullen op het veld moet stoppen."

Door de ongeregeldheden bij Utrecht-RKC en NAC-Emmen moesten die duels zelfs even gestaakt worden. Na een korte onderbreking werden de wedstrijden echter 'gewoon' uitgespeeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws