'Onterechte' nederlaag Bosz bij PSG: 'Neymar is degene die de overtreding maakt'

20-09-2021 07:07
24

Olympique Lyon-trainer Peter Bosz baalt van de strafschop die zijn ploeg tegen kreeg in het duel met Paris Saint-Germain. De Nederlandse oefenmeester vindt dat Neymar te makkelijk naar de grond ging en is niet blij met de VAR.

Lyon verloor in de blessuretijd met 2-1 bij PSG. De Parijzenaren kregen in de zeventigste minuut een strafschop, terwijl Lyon-verdediger Malo Gusto Neymar niet leek te raken. "Malo begaat geen overtreding, Neymar heeft zijn hand op hem. Neymar is degene die een overtreding maakt", vertelt Bosz tegenover Prime Video.

"Is er geen VAR?", vraagt hij zich vervolgens hardop af. "Volgens mij zitten er geen mensen die gevoetbald hebben bij de VAR. Om eerlijk te zijn dacht ik aan de zijlijn dat Malo het bij het verkeerde eind had. Maar als je naar de herhaling kijkt, zie je dat dit niet waar is."

Bosz vindt dat Lyon onterecht heeft verloren in het Parc des Princes. "Het was een echte wedstrijd waarin we goed aan de bal speelden. Naar mijn mening verdienen we het niet om te verliezen. Als je de wedstrijd uiteindelijk niet kunt winnen, moet je ervoor zorgen dat je ook niet verliest", besluit Bosz met een Cruijffiaanse uitspraak.