Van Basten vol onbegrip: 'Feyenoord overtreft PSV plotseling, het is echt onzin'

Van Basten vol onbegrip: 'Feyenoord overtreft PSV plotseling, het is echt onzin'

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 07:47ma 20-09-2021 om 07:47

Het wisselbeleid van Roger Schmidt houdt de gemoederen bezig. Ook Marco van Basten en Ronald de Boer zijn kritisch op de PSV-trainer, die na de harde nederlaag tegen Feyenoord (0-4) onder vuur ligt.

Schmidt passeerde Noni Madueke, wisselde Davy Pröpper, Mario Götze en Eran Zahavi in de rust en haalde zich de woede van de PSV-fans op de hals door Cody Gakpo na een uur eraf te halen. "De beste spelers moeten negentig minuten spelen", stelt De Boer bij Rondo. "Natuurlijk kan je een keertje wisselen, maar niet continu. Je hebt echt het gevoel dat ze maar zestig minuten kunnen spelen. Als je een ander inbrengt, wordt het team gewoon minder." Het is geen incident meer, aldus De Boer. "Het was ook bij Donyell Malen: standaard zestig minuten."

Van Basten is nog wat feller en zegt Schmidt niet te kunnen volgen. "Neem nou eens Feyenoord. Jarenlang is daar veel te doen geweest om de fitheid. Maar nu komt er een nieuwe trainer (Arne Slot, red.), die er overigens echt de beuk in heeft, en plotseling overtreffen zij PSV met name op fysiek gebied. Het is echt onzin. Aan het begin hebben we wedstrijden gezien in de voorronde van de Champions League, en toen was het echt goed. Nu zijn ze ineens moe. Dat kun je mij echt niet wijsmaken." Van Basten ziet in het internationale voetbal ook geen enkele trainer die zo werkt als Schmidt. "Clubs als Real Madrid en Manchester United zijn toch ook niet achterlijk? Dan doet hij toch vreemde dingen?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws